Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Wat te doen bij breekbaar haar?

Sponsored content by Andrélon

Breekbaar haar kun je herkennen aan de slappe en futloze uitstraling en is vaak dof van kleur. Als je last hebt van beschadigd en breekbaar haar dan rekt je haar niet meer soepel mee. Je haar zal sneller afbreken wanneer je aan je haar zit. Denk bijvoorbeeld aan het borstelen of het maken van een staart. In dit artikel geef ik enkele inzichten en tips om breekbaar haar te voorkomen en hoe je je haar het beste kunt verzorgen.

Wat zijn de oorzaken van breekbaar haar?

Er zijn diverse oorzaken die voor breekbaar haar. De meest voorkomende zijn:

 • Föhnen
 • Stylen (met de stijltang)
 • Krullen (met de krultang)
 • Kleuren

Maar wist je ook dat het maken en dragen van een simpele paardenstaart je haar kan afbreken? Dit komt door het ijzeren gedeelte van een elastiekje. Gebruik daarom elastiekjes zonder ijzeren gedeelte. Je ziet tegenwoordig vaak de ‘Invisibobble elastieken’. Deze elastiekjes zorgen ervoor dat je haar minder snel afbreekt en voorkomen de vervelende ‘knik’ in je haar, die je krijgt wanneer je je haren weer los doet nadat je je haar in een staart hebt gehad. Ideaal!

Wat te doen bij breekbaar haar? | Door Joyce van Dam Hair & Make-up Artist

Wat te doen om breekbaar haar te versterken of zelfs te voorkomen?

Een goede verzorging is de basis voor mooi, gezond en sterk haar. Zo heeft Andrélon een productlijn, Andrélon Biotin Strength ontwikkeld. Deze productlijn, verrijkt met biotine, helpt je bij het creëren van deze basis voor mooi gezond en sterk haar. Biotine is een vitamine dat onderdeel uit maakt van het vitamine B-complex en staat bekend om haar versterkende werking. De producten voeden je haar intensief, zodat het minder snel afbreekt. Dit zorgt ervoor dat je haar er tot in de puntjes voller uitziet.

 • Voorkomen is altijd beter dan herstellen! Daarom is het belangrijk om voorzichtig te zijn met warmtebronnen en vochtig haar. Voordat je met een warmtebron (zoals een föhn, stijl-of krultang) aan de slag gaat, kun je het beste een product gebruiken dat je haar beschermt tegen de hitte. Dit is heel belangrijk om breekbaar en beschadigd haar te voorkomen.
 • Draag je natte haar beter niet in een staart of knot. Nat haar is namelijk extra gevoelig. Wees daarom ook altijd extra voorzichtig met je haar wanneer het nat is. Mijn tip is om nooit je haar met een handdoek droog te wrijven. Als je je haar erg ruw afdroogt na het wassen kunnen je haarpunten namelijk sneller beschadigen. Wat je daarom beter kunt doen is met een handdoek je haar droog knijpen.

 

Wat te doen bij breekbaar haar?

Knippen van je punten?

Wat vaak vergeten wordt, is het het simpelweg knippen van je haar. Vooral dames met langer haar zijn geneigd een kappersbeurt over te slaan. En dat terwijl het juist heel belangrijk is om je haar regelmatig te knippen, zodat je haarpunten sterk en gezond blijven. Dit voorkomt gespleten haarpunten.

Wat te doen bij breekbaar haar

Wanneer je je gespleten haarpunten niet knipt, dan heb je kans dat ze verder splijten. Dat wil je natuurlijk helemaal voorkomen! Het is dus belangrijk om zowel tijdig je punten te knippen als je haar goed te verzorgen om breekbaar haar te voorkomen.

Hebben jullie ervaring met het verzorgen van breekbaar haar of specifiek met de Andrélon Biotin Strength lijn? Of heb je vragen over breekbaar haar? Laat het weten in de reacties hieronder!

Veel liefs,
signature
3 Responses
 • Jenna
  zaterdag, september 2, 2017

  Ik was tegenwoordig mijn haar met baking soda ..dan valt het ook niet meer uit en mijn haar wordt dikker ….

 • Babs
  dinsdag, september 5, 2017

  Leuke en handige blog om te lezen. Ik heb hier vaak last van op wintersport. Ga dit seizoen jouw blog en tips proberen 🙂

 • Marja
  zaterdag, september 9, 2017

  Hoi, ik vind die nieuwe lijn wel lekker ruiken en gebruik deze sinds een paar dagen. Ik hoop dat mijn har wat sterker zal worden door het gebruik. Verder probeer ik ook meer havermout te eten, wat ook erg goed is voor sterker haar, heb ik gelezen!

Praat mee, of stel je vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.