Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Wenkbrauwen: 8 dingen die je moet weten over je wenkbrauwen

Wenkbrauwen zijn ingewikkelder dan je soms denkt! Ik houd zelf van goed aangezette wenkbrauwen. Die van o.a. Cara Delevigne (model) zijn altijd zo mooi aangezet! Zij gebruikt o.a. dit wenkbrauwpotlood. Wist je dat er een aantal weetjes zijn over je wenkbrauw? Er zijn er een aantal die je misschien nog nooit hebt gehoord!

En als je dan altijd je best doet om die mooie Cara Delevigne wenkbrauwen te creëren, kunnen die weetjes misschien wel handig zijn! 😉

Wenkbrauwen: 8 dingen die je moet weten over je wenkbrauwen | Door Joyce van Dam Hair & Make-up Artist

Mijn weetjes over wenkbrauwen:

 1. De huid rond je wenkbrauwen is super gevoelig! Dit merk je wel aan de rode tint na het epileren. Maar het is ook grotendeels afhankelijk van je huidtype. Epileer alleen nooit je wenkbrauwen op een dag dat je er echt op je best moet uitzien! De rode huid na het epileren blijft soms wel even zichtbaar. En vaak zelfs langer dan je wilt.
 2. Wenkbrauwen zijn niet alleen mooi, maar ook gewoon super praktisch. Biologisch gezien zijn je wenkbrauwen om je te beschermen tegen zweet, regen en andere stoffen die je ogen in kunnen lopen. Denk dus goed na voordat je ze te dun epileert!
 3. Net als het haar op je hoofd, kunnen je wenkbrauw haren ook dunner worden als je ouder wordt. Dunnere wenkbrauwen kunnen ook komen door je hormonen die uit balans zijn of door slechte voeding.
 4. Je hebt vast wel eens gehoord van wimper extensions. Maar wist je dat er ook wenkbrauw extensions bestaan? Je hebt wenkbrauw extensions van synthetisch haar en van echt haar. Wenkbrauw extensions worden gebruikt om je wenkbrauwen voller en dikker te laten worden.
 5. Wenkbrauwen spelen een rol in gezichtsherkenning. Recente studies tonen aan dat je wenkbrauw een grote rol speelt in het identificeren van een gezicht.
 6. De meeste mensen epileren hun wenkbrauwen nog steeds zelf. Maar wist je dat je waxen telkens populairder wordt?
 7. Steeds meer mensen verven hun wenkbrauwen in dezelfde kleur als hun haar en dit gebeurd gewoon bij de kapper.
 8. Wist je dat je wenkbrauwen maarliefst 1100 haren kunnen bevatten? En dat is voor een wenkbrauw. Samen kunnen je wenkbrauwen dus 2200 haren bevatten!

Heb jij nog een weetje die ik ben vergeten? Laat het weten in een reactie! Wil je lezen hoe je het beste je wenkbrauwen aanzet en tekent? Klik dan hier!

Veel liefs,
signature
2 Responses
 • Vicky
  maandag, april 13, 2015

  Ik heb helaas ooit de fout gemaakt om met een pincet teveel haartjes van mijn wenkbrauwen te plukken. Die fout maakte ik jarenlang, met als resultaat dat mijn wenkbrauwen nu niet meer bijgroeien op die plekjes. Helaas zit ik nu met wenkbrauwen in een foute vorm… zelfs bijtekenen is aan de ene kant niet zo simpel.

 • Bruidsmake-up tips. Waar je let je op?
  maandag, oktober 3, 2016

  […] je wenkbrauwen moeten aansluiten bij jezelf. Bespreek en bekijk dit met je visagiste op de proefsessie. Ook kan je […]

Praat mee, of stel je vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.