Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Je haar laten groeien voor je bruiloft – Lees mijn tips

Als eerste denk ik dat ik je mag feliciteren. Als je dit blog leest ga je waarschijnlijk trouwen (of ken je iemand die gaat trouwen). Super leuk, gefeliciteerd! Bij veel bruiden ‘to-be’ gaat er na het huwelijksaanzoek in hun hoofd om: “Haar laten groeien” (en dat misschien wel 10 keer achter elkaar) 😉

Ik hoor dit onderwerp toch best vaak voorbij komen bij de dames voor wie ik hun bruidskapsel mag verzorgen. Veel dames vinden langer haar voor hun bruiloft mooier, maar ook willen ze hun haar laten groeien omdat je er dan vaak meer mee kan doen. Je vergroot de opties voor je bruidskapsel.

Alleen maar leuk, denk ik, en ik het is ook waar dat je meer mogelijkheden hebt voor je bruidskapsel. Wat ik alleen merk is dat veel dames dan juist niet meer naar de kapper gaan.

Je haar laten groeien voor je bruiloft - Lees mijn tips

Dit is nu juist iets wat je niet moet overslaan, zeker niet als je langer haar wilt en ook mooi lang haar wilt. Waarom, dat ga ik je kort uitleggen. 🙂

Haar laten groeien – Naar de kapper

Om je haar te laten groeien is het eigenlijk heel erg belangrijk om je punten te laten knippen. Dit doe je het beste om de aantal weken.  Als je normaal elke 6 weken naar de kapper gaat, om bijvoorbeeld een bepaald kapsel of een bepaalde lengte te behouden, dan is dat om je haar te laten groeien inderdaad te snel. (tenzij je erg gevoelig haar of kwetsbaar haar hebt).

Maar in de meeste gevallen knip je na de 6 weken de lengtes eraf die er net zijn aangegroeid en nog gezond zijn. Je haar laten groeien? Ga dan wel om de ongeveer 10-12 weken naar de kapper. Laat er een puntje van je lengte afknippen.

Meestal zie je het ook wanneer er een stukje van je haar af moet. Het word droog, poreus en dood. Je uiteindes gaan slijten en het ziet er dan alles behalve mooi uit. Juist ook iets wat je wilt vermijden op zo een bijzondere dag als je bruiloft.

De eerste dagen/weken kan je wellicht een dood puntje nog wel camoufleren door het gebruik van een warmte bron (stijltang bijvoorbeeld). Maar op een gegeven moment werkt dat ook niet meer en worden de droge gespleten haarpunten duidelijk zichtbaar.

Je haar laten groeien voor je bruiloft - Lees mijn tips

Haar laten groeien voor je bruiloft

Je gezonde haar kan je ook aantasten door je dode punten. Het slijt namelijk door naar boven. Als het al niet uit zich zelf afgebroken is dan zal je op een gegeven moment veel meer lengtes bij de kapper moeten afknippen. Dat is toch zonde.

Kortom: Je haar laten groeien voor je bruiloft? Ga dan gewoon naar de kapper om je punten af te knippen en sla dit nooit over.

Ik schreef eerder ook al eens iets over: ‘Haar sneller laten groeien? Knippen!’ waar ik er nog iets dieper om in ga.

Mocht je nog vragen of tips hebben laat ze dan zeker achter hieronder bij reacties!

Succes ladies!

Veel liefs,
signature
1 Response
  • Monica
    maandag, oktober 10, 2016

    Nooit geweten dat de dode punten ook ‘doorslaan’ naar de gezonde haren. Dat is inderdaad niet de bedoeling! Mijn zus gaat over een jaartje trouwen en wil ook haar haar laten groeien dus dankje voor de tip!

Praat mee, of stel je vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.