Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Make-up tips bij chemo-kuur

Een aantal dagen geleden kreeg ik een berichtje van een dame die onlangs een Masterclass Make-up bij mij heeft gevolgd. Zij vertelde mij in dat berichtje dat haar gezondheidssituatie veranderd is en zij al snel aan haar eerste chemokuur zou gaan beginnen en daardoor haar wimpers, wenkbrauwen en haar zou gaan verliezen. Zij zei: “Niets is zo heerlijk om er toch goed uit te blijven zien”. En dat is zeker zo, want als je er mooi uit ziet, voel je je al snel beter. Vandaar dat ik nu dit blog schrijf en je graag make-up tips geef die van toepassing zijn tijdens een chemokuur.

Make-up tips bij een chemokuur #1: Wenkbrauwen aanzetten

Als gevolg van een chemokuur kun je al je haar verliezen, ook op je gezicht. Een wenkbrauw bijvoorbeeld, die geeft zoveel expressie in je gezicht. Als een wenkbrauw wegvalt kan dat je hele gezicht veranderen. Een wenkbrauw vind ik persoonlijk altijd heel belangrijk om mooi aan te zetten. Tijdens een chemokuur zal je waarschijnlijk als eerste opmerken dat er gaten te voorschijn komen in je wenkbrauw. Wanneer dit gebeurd is het belangrijk dat je deze opvult met het tekenen van haartjes met een wenkbrauwpotlood. Ik vind zelf het wenkbrauw potlood van Mac cosmetics hier het fijnste voor. Met dit potlood kan je dunne haartjes tekenen en is de kleur ook goed zichtbaar op je huid.

Je kunt ook een poeder gebruiken maar dan zal je een tint donkerder moeten gebruiken dan je normaliter zou doen. Dit komt omdat wanneer je poeder op haar gebruikt het donkerder oogt dan op allen de huid waar geen wenkbrauw haartjes meer zitten. Daardoor krijg je dan ook een kleur verschil, wat een onnatuurlijk effect geeft.

Teken met het potlood voorzichtig en zachtjes haartjes aan op de huid, hiermee bedoel ik dat je meer schetst dan echt tekent. Dit doe je voor het meeste natuurlijke effect.

Make-up tips bij chemo | Door Joyce van Dam Hair & Make-up Artist

Mocht je eerder nog nooit je wenkbrauwen aangezet hebben dan zal ik er nu gelijk mee beginnen, zelfs wanneer je wenkbrauwen nog niet uitgevallen zijn. Oefening baart kunst en je zult zien dat je na een paar keer aanzetten van je wenkbrauwen steeds beter wordt!

Zeker niet bang zijn, en gewoon proberen. πŸ˜‰

Wanneer op een gegeven moment je hele wenkbrauw verdwenen is zal je je gehele wenkbrauw moeten aanzetten. Dit is iets moeilijker dan de gaatjes opvullen. Wanneer je zachtjes schetst en de tijd ervoor neemt komt het zeker goed. Na het tekenen van de haartjes met het potlood kan je een wimper/wenkbrauw borsteltje gebruiken om de harde lijnen te vervagen. Je kunt uiteraard ook je poeder gebruiken. Let goed op of je poeder donker genoeg is en niet alleen een waasje achter laat.

Wanneer je het echt te moeilijk vindt om een wenkbrauw aan te zetten, zeker als bijvoorbeeld al je eigen haartjes weg zijn, dan vind je het wellicht fijn en handig om je wenkbrauwen aan te zetten door het inkleuren van een sjabloon. Klik hier voor het product van Christian Faye.

Make-up tips bij een chemokuur #2: Oogpotlood aanzetten

Wanneer je wimpers uitgevallen zijn of misschien helemaal weg zijn, zullen je ogen er erg kaal uit zien. Zeker omdat veel dames ook nog eens gewend zijn om wel een mascara te dragen. Mijn tip om toch je ogen mooi te omlijnen is het gebruik van een kohlpotlood. Teken op je wimperrand een mooie lijn met je potlood.

Make-up tips bij chemo | Door Joyce van Dam Hair & Make-up Artist

Dit kan zwart, grijs of donkerbruin zijn. Wanneer je zwart gebruikt zou ik de lijn met een kwastje iets vervagen zodat je niet van die hele zwarte strakke lijnen langs je oog krijgt. Normaal valt de lijn iets minder op wanneer je je wimpers met mascara aangezet hebt. Vandaar dat het nu iets natuurlijker zal zijn wanneer je de harde lijnen iets vervaagt. Dit kan ook met een wattenstaafje.

Make-up tip #3: Wimpers plakken

Als je wimpers helemaal weg zijn en het lukt je om wimpers te plakken, dan kan dit zeker zorgen voor een heel mooi en vrouwelijk effect. Misschien dat je dit elke dag wilt doen of alleen tijdens bepaalde gelegenheden.

Make-up tips bij chemo | Door Joyce van Dam Hair & Make-up Artist

Ik heb sinds kort een hele mooie wimper in mijn eigen collectie. Dit vind ik persoonlijk een wimper die perfect is voor een bruiloft, fotoshoot of een feestje. Bij een wimper voor dagelijks gebruik zou ik eerder denken aan de nummer 31 van Mac Cosmetics. Klik hier voor om deze wimper te bekijken. Mocht je het plakken van een wimper een goed idee vinden maar zelf toch nog lastig vinden, en je hebt een gelegenheid waarbij je dit toch graag zou willen kan je denken aan het inhuren van een Make-up Artist. Ook ik ben je uiteraard graag van dienst. πŸ˜‰

Make-up tips #4: Highlighter pen

Een chemokuur is iets wat heel veel impact heeft op je lichaam, niet alleen fysiek maar ook mentaal. Wat ik vaak hoor is dat vermoeidheid ook een rol kan spelen. Hierdoor kan je sneller donkere kringen krijgen onder je ogen.

Make-up tips bij chemo | Door Joyce van Dam Hair & Make-up Artist

De donkere kringen laten je vaak ook uiterlijk erg moe lijken. Daarom is het opfrissen en oplichten onder je ogen erg fijn om te doen. Met een highlighter pen creΓ«er je een frissere uitstraling. Lees hier mijn blog hoe je het beste je wallen kunt wegwerken met make-up.

Make-up tip #5: Blush

Een andere tip om je vermoeidheid te verbergen en je een frisse en fruitige uitstraling te geven is het dragen van een blush. Vooral een roze blush op de konen van je wangen geeft dit effect.

Make-up tip #6: Lipstick

Een kleur op je lippen kan je gezicht helemaal ophalen. De lipglosjes van NYX heb je in heel veel verschillende kleuren voor een leuke en betaalbare prijs. Zo kan je nog eens afwisselen van kleur.

Make-up tips bij chemo | Door Joyce van Dam Hair & Make-up Artist

Ik hoop dat je wat hebt aan deze 6 make-up tips bij een chemokuur. Mocht je zelf nog een goede tip hebben die hier niet tussen staat voel je vrij om deze dan achter te laten bij de reacties hieronder. Hoe meer tips hoe beter! Niets is mooier dan wanneer je elkaar kunt helpen!

Veel liefs,
signature

Nog geen reacties

Praat mee, of stel je vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.