Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Weinig tijd? Leer hoe je een snelle make-up aanbrengt. Waar let je op?

Laatst werkte ik voor het Erasmus MC op de Dag van de Verpleging. Samen met een aantal collega’s mocht ik de dames voorzien van een snelle make-up, voordat zij een professionele profielfoto konden laten maken. Voor deze make-up had ik ongeveer 1 tot maximaal 3 minuten.

Die paar minuten zijn natuurlijk niet genoeg om een volledige professionele make-up aan te brengen. Maar je kan een dame toch een hele andere look of uitstraling geven. Heb je zelf eens weinig tijd? Wil je een snelle make-up aanbrengen of een snelle touch-up van je make-up? Dan heb ik een paar tips voor je op een rijtje gezet.

Een snelle make-up – Tip 1

Bij een snelle touch-up scan ik het gezicht even snel op oneffenheden. Het is belangrijk om deze oneffenheden te camoufleren. Denk aan wallen, vlekjes en/of pukkeltjes in je gezicht.

Weinig tijd? Leer hoe je een snelle make-up aanbrengt. Waar let je op

 

Om deze oneffenheden te camoufleren, gebruik je het beste een concealer. Hoe je het beste een concealer kan aanbrengen lees je hier.

Een snelle make-up – Tip 2

Matteren! Je gezicht mag absoluut niet glimmen, helemaal niet voordat je op de foto gaat. Gebruik daarom een poeder in de kleur van je huid om je huid te matteren. Dit kan je eveneens iets meer dekking geven.

Een snelle make-up – Tip 3

Gebruik een blush en zet deze lekker aan. Voor de dames die een professionele profielfoto lieten maken heb ik de blush lekker aangezet. Wees als je op een foto gaat niet snel bang dat je teveel gebruikt. De helft valt echt weg op een foto. Een blush geeft je meer kleur in je gezicht en helpt bepaalde punten in je gezicht positief op te halen.

 

Weinig tijd? Leer hoe je een snelle make-up aanbrengt. Waar let je op

Een snelle make-up – Tip 4

Als 4e stap bekijk je de wenkbrauwen. Zet deze mooi aan. Tips om je wenkbrauwen aan te zetten, lees je hier. 

Een snelle make-up – Tip 5

Als laatste stap breng je een mooie lipstick aan. Dit kan je snel en eenvoudig doen. Je kan de lipstick laten matchen bij wat je aan hebt of juist een felle kleur gebruiken om het geheel meer op te halen.

Als je deze 5 punten hebt gecontroleerd ben je er klaar voor en heb je een snelle make-up aangebracht. 😉

Weinig tijd? Leer hoe je een snelle make-up aanbrengt. Waar let je op

Probeer ook altijd even je ogen te controleren bij een touch-up. Op de Dag van de Verpleging hadden de meeste verpleegsters de ogen al aangezet met mascara en sommige met oogpotlood of oogschaduw. Als dit niet zo is, dan is een mascara aanbrengen echt wel een pre! 😉

Wat je absoluut niet moet doen, is nog een laag mascara aanbrengen als je je wimpers al hebt aangezet. Dit veroorzaakt bijna altijd een rommelig spinnenweb effect.

Heb jij weleens weinig tijd voor je make-up? Waar let je dan het meeste op?
Let me know in de reacties hieronder.

Veel liefs,
signature

Nog geen reacties

Praat mee, of stel je vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.