Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Make-up voor beginners, 5 essentials voor een mooie make-up look!

Je gaat beginnen met make-up? Of je bereikt nog niet de resultaten die je wilt met make-up? Misschien wil je gewoon zeker weten dat je de essentials voor een mooie make-up look beheerst?

Lees dan snel verder met mijn tips: make-up voor beginners, de essentials voor een mooie make-up.

De 5 essentials die je eigenlijk altijd moet onthouden als je een mooie make-up look wilt creëren. Ik noem het ook wel: make-up voor beginners, hoewel iedereen deze tips eigenlijk altijd in acht moet nemen, zelfs ik ;).

5 essentials om een mooie make-up look aan te brengen. Heb je een van mijn onderstaande blogs al eens gelezen waar ik ook een aantal basis tips uitleg (o.a. make-up voor beginners).

Wanneer je mijn 5 essentiële tips met make-up voor beginners niet zou doen, en/of niet zou gebruiken zal een mooie make-up look aanbrengen niet eens ‘echt’ goed gaan lukken als je het mij vraagt.

Wanneer je make-up draagt wil je er natuurlijk op je aller beste uitzien. Maar je wilt natuurlijk ook dat je make-up mooi op je gezicht zit en ook blijft zitten, toch? 😉

Hieronder lees je de 5 essentials voor een mooie make-up look: Make-up voor beginners

Make-up voor beginners Essential 1: Het reinigen van de huid.

Het is niet alleen belangrijk om voor het slapen gaan je gezicht te reinigen maar in de ochtend is het ook zo belangrijk. Zelfs na een nacht slapen raakt je huid bevuild! Echt waar!

Make-up voor beginners

Dus was en reinig je gezicht ook in de ochtend goed. Zo kan je je make-up look mooier aanbrengen. Op een vies gezicht make-up aanbrengen kan snel zorgen voor vlekken!

Zelf gebruik ik altijd een facewash onder de douche bij de start van mijn dag.

Make-up voor beginners Essential 2: Een dagcreme aanbrengen.

Je leest het ook al in mijn basis make-up tips. Een dag crème aanbrengen is en blijft heel belangrijk! Na het wassen en reinigen van je huid breng je een goede dagcrème aan.

Make-up voor beginners

Het belangrijkste pluspunt van een dagcrème voor je make-up is dat het vochtinbrengend is. Zo vaak zie ik een huid die erg vochtarm is. Daardoor zuigt vaak alle vloeibare make-up zo direct de huid in. Hierdoor kunnen kringen en vlekken ontstaan en nog een minpuntje: het kan onprettig en  trekkerig gaan aanvoelen!

Make-up voor beginners Essential 3: Primer

Een primer aanbrengen na de dag crème en voor de foundation helpt er voor te zorgen dat je foundation vlekkeloos aangebracht kan worden en de gehele dag blijft zitten.

Ik heb veel verschillende primers geprobeerd maar ik gebruik inmiddels al erg lang de Prep + Prime Skin bas primer van Mac Cosmetics. Ik denk dat er geen betere bestaat dan deze.

Make-up voor beginners Essential 4: Gebruik Goede make-up Kwasten

Meer lezen over goede kwasten? Klik hier! Goede kwasten zijn heel erg belangrijk! Waarom? Het werkt zoveel makkelijker. Een goede make-up kwast zorgt al voor het halve werk. Je kan je voorstellen dat je met een hele harde kwast erg lastig een oogschaduw mooi kan blenden (vervagen). Terwijl dat juist het allerbelangrijkste is van een mooie aangebrachte oogmake-up.

Make-up voor beginners

Make-up voor beginners Essential 5: Kwasten reinigen

Mijn laatste ‘essential’ lijkt voor sommige misschien minder belangrijk. Juist daarom noem ik hem hier. Het is erg belangrijk!

Bruidskapsel en Bruidsmake-up aan huis

Wanneer je al mijn vorige 4 punten hierboven toepast, maar nooit je kwasten reinigt kan je juist problemen ervaren met het aanbrengen van je make-up. En dan weet je misschien niet precies hoe dit komt.  Wanneer je kwast vies is en je hiermee make-up gaat aanbrengen is er een grote kans dat je vlekken creëert.  Maar wat denk je van al die bacteriën op je kwast?! Deze breng je toch echt over op je gezicht, wat weer kan zorgen voor irritatie en pukkeltjes! Niet gewenst!

Leren hoe je je kwasten het beste (en het makkelijkst) kan schoonmaken? Hier lees je mijn blog hierover!

Mis jij nog essentials (of tips voor make-up voor beginners)  die ik hierboven niet noem? Laat het mij en de andere lezers weten in een reactie hieronder!

Veel liefs,
signature
3 Responses
  • Regina
    zaterdag, januari 9, 2016

    Als ik make up op doe, heb ik in de middag meer rimpels als zonder make up.
    Hoe zou dat kunnen komen?

    • joycevandam
      dinsdag, februari 23, 2016

      Beste Regina, als in de middag je rimpels juist geaccentueerd worden dan betekend dit dat je huid droger/vochtarmer word gedurende dag. Dit kan komen door werken in de airco bijvoorbeeld maar ook door een verkeerde huidverzorging of het gebruik van verkeerde producten. Concealers en foundations kan je aanpassen op de conditie van je huid. Bij een droge huid is het daarom ook echt van belang om een foundation en/of concealer te gebruiken voor een droge huid. Wanneer je een product gebruikt voor een vette huid bijvorbeeld zal het in je huid gezogen worden en daardoor trekkerig aanvoelen en lijntjes juist meer zichtbaar maken. Ik hoop dat je hier wat aan hebt 😉 Succes -XO- Joyce

      • Mslotboom
        donderdag, maart 28, 2019

        Goed uit legt daar heb ik wat aan echt top

Praat mee, of stel je vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.