Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Voorkom deze 10 beauty blunders! 

Wat zijn de meest voorkomende beauty blunders? Dagelijks zie ik in mijn werk en op het internet onderstaande beauty blunders voorbij komen! Ik wil deze 10 graag met jullie delen zodat jij ze in ieder geval niet maakt! 😉

Let op ladies! 😉

Beauty blunders #1 –  je gezicht bruiner maken met een te donkere kleur foundation

Helaas gebeurd dit nog steeds veel te vaak. Gebruik een foundation waarvoor het bedoeld is en gebruik een terracotta poeder als je je gezicht meer kleur wilt geven. Weet je niet goed hoe je een foundation moet gebruiken? Lees dan mijn artikel over foundation aanbrengen, zodat je hiermee niet meer de mist in gaat!

Beauty blunders #2 –  je foundation veel te dik aanbrengen waardoor je het erop ziet liggen

Wanneer je vindt dat je foundation niet genoeg dekking geeft, smeer er dan niet steeds meer lagen over heen. Tuurlijk, je ziet dan geen enkel vlekje meer. Maar je ziet wel een hele dikke laag foundation zitten! Gebruik een concealer onder of op je foundation om bepaalde oneffenheden weg te werken. Ook dit heb ik reeds voor je uitgelegd in een artikel 😉 (klik hier).

Beauty blunders #3 – een glimmend gezicht niet afpoederen

Na het aanbrengen van je foundation is het heel belangrijk om je gezicht af te poederen. Op deze manier fixeer je je make-up en matteert het de huid. Wanneer je last hebt van een vette huid, gebruik dan de daarvoor bestemde producten. Deze zorgen ervoor dat het glimmen zolang mogelijk tegen wordt gehouden. Houd altijd een matterende poeder bij de hand om tussendoor je gezicht te matteren. Een glimmende huid is helaas alles behalve mooi! Je wilt immers niet het effect creëren dat het lijkt alsof je foundation van je gezicht afdruipt.

Beauty blunders #4 – het NIET gebruiken van een dag/nacht crème

Het is zo zonde wanneer je je huid niet optimaal verzorgd! Dit zie je echt terug in je make-up look. Wanneer je een droge huid hebt, zie je dat de make-up de huid ingezogen wordt. Je krijgt een schraal en onnatuurlijk gezicht. Het accentueert dan juist alle oneffenheden en haartjes die op je huid liggen. Wanneer je juist een vette huid hebt, is het ook heel belangrijk om een goede dag en nacht verzorging te geven om je huid in balans te krijgen. Bij een vette huid heb je juist last van grove poriën en dit zie je na het aanbrengen van je make-up anders heel goed doorschijnen.

Beauty blunders #5 – een getekend lijntje als wenkbrauw

Jammer genoeg zie je nog steeds vaak dat er met een potlood 1 lijn wordt getrokken om je wenkbrauw bij te tekenen. Dit is geen mooi effect. Het is de bedoeling dat je met je potlood of poeder en je kwast als het ware kleine haartjes tekent om je wenkbrauw in vorm te krijgen. Dit geeft het mooiste en het meest natuurlijke effect.

Beuaty Blunders - Visagiste Joyce van Dam

Beauty blunders #6 – te donkere lipliner en lichte lipstick

Tegenwoordig mag je best je lipliner wel zien, het hoeft niet perse precies de kleur van de lipstick te zijn. Maar zorg ervoor dat het contrast niet ‘te’ groot is. Je kent het vast nog wel van vroeger, het donker bruine liplijntje met een hele lichte lipstick. Dat is echt uit den boze, helaas zie je het toch nog vaak genoeg.

Beauty blunders #7 – te lichte lipstick voor bij je huidskleur dragen

Nude kleuren lippenstift zijn op dit moment echt hot. Laat je hier wel goed in adviseren. Het is zo zonde als je kleur lipstick te licht is voor bij de kleur van je huid. Dit kan je een dood effect geven, en lijken alsof je concealer op je lippen hebt gesmeerd. Persoonlijk vind ik bij een nude tint lippenstift het heel belangrijk dat je een lipliner gebruikt. Een klein tintje donkerder dan je lipstick is dan juist wel mooi. Dit geeft je lippen meer definitie en zo voorkom je het effect alsof je lippen mee vervagen met je huid.

Beauty blunders #8 – lipstick op je tanden

Zorg ervoor dat je na het aanbrengen van je lipstick als het ware je wijsvinger halverwege in je mond langs je lippen weer uit je mond haalt…snap je het? 😉 Zo haal je overtollig lipstick weg wat aan de binnenkant van je lippen is gekomen en op deze manier op je tanden terecht komt.

Beauty blunders #9 – je oogschaduw aanbrengen tot aan je wenkbrauw

Juist met oogschaduw kan je een oog mooi uit laten komen. Je kan dieptes creëren, je oog optisch laten liften en nog zoveel meer. Het is niet de bedoeling om je oogschaduw vanaf je ooglid tot onder aan je wenkbrauw aan te brengen. Zo krijg je een heel groot vlak in dezelfde kleur wat verder niets verbeterd en verkeerde verhoudingen in je gezicht creëert.

Beauty blunders #10 Nepwimpers of wimperextensions

Begrijp me niet verkeerd, nepwimpers en/of wimperextensions zijn juist heel mooi. Maar wel alleen als je hier goed mee om weet te gaan. Nepwimpers zien er natuurlijk altijd wel nep uit, maar het moet wel mooi zijn. Plak ze echt op je wimper rand en niet halverwege je ooglid. Dat zie ik toch nog wel regelmatig. Wimperextensions zie je deze tijd erg veel, het is net als haar extensions niet goedkoop. Je moet ze regelmatig laten herplaatsen, zodat de extensions weer bij de aanzet zitten. Helaas lopen veel te veel ladies te lang met de uitgroei. Zelf zien ze het waarschijnlijk niet omdat je vanaf de voorkant kijkt. Maar aan de zij en bovenkant zie je toch echt wel je duidelijke uitgroei, en dit is echt niet mooi en heel onnatuurlijk! Bij wimperextensions moet je echt goed naar je specialiste luisteren 😉

Heb jij nog andere beauty blunders die ik hierboven niet heb genoemd? Laat het weten in een reactie hieronder!

Veel liefs,
signature
1 Response
  • Rieke
    vrijdag, mei 15, 2015

    Blunder : je hals vergeten bij het opmaken, zodat je de hele dag met een getint gezicht en een witte hals rondloopt !

Praat mee, of stel je vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.